Primetili smo da koristite nepodržani pregledač. Veb-sajt TripAdvisor se možda neće prikazivati ispravno.Podržavamo sledeće pregledače:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

CIBO Culinary Institute of Bologna

Otvoreno: 08.00 - 21.00
Otvoreno danas: 08.00 - 21.00
353
Sve fotografije (353)
Potpun prikaz
Sertifikat za odličan kvalitet
Pregled putnika
  • Odlično93%
  • Vrlo dobro5%
  • Prosečno1%
  • Loše0%
  • Užasno1%
O atrakciji
Otvoreno
Radno vreme danas: 08.00 - 21.00
Prikaži kompletno radno vreme
Lokalno vreme
Omogućava Weather Underground
dec
-1°
jan
feb
Kontakt
Via Augusto Righi 30b, 40126 Bolonja, Italija
Veb-sajt
+39 348 795 7725
Pozovi
Poboljšajte ovaj profil
Komentari (260)
Filtriraj komentare
10 rezultata
Ocena putnika
10
0
0
0
0
Tip putnika
Doba godine
Jeziksrpski
Još jezika
10
0
0
0
0
Pogledajte šta kažu putnici:
FiltrirajСрпски
Ažuriranje liste...
110 od 10 komentara
Ovi komentari su mašinski prevedeni sa engleskog. Prikaži mašinske prevode?
Komentar je napisan: 13. avgust 2018. sa mobilne aplikacije

Имали смо тако брилијантно време кувања на ЦИБО-у. Толико смо научили и завршили са храном на којој смо били веома поносни. Савет који је дат био је од помоћи и подршке, и било је сјајан да се чујемо са Алессандра док смо кували.

Datum aktivnosti: avgust 2018.
Komentar je napisan: 24. jul 2018.

Поштована Луциа, Алессандра, Наталие, Стефано, Елена и Федерицо, Како да почнем да се захвалим за најневероватније и награђиване две недеље кухања, учења, пријатељства и авантуре? Гразие Миле - за стварање куће за мене од куће! Моје време са сваким од вас је било врло посебно...и увек ће бити део мојих сећања на Болоњу. Луциа Волим своју страст за кување и радите то на прави начин! Алессандра, ти си најсмешнија и најлакша особа са којом се дружиш, хвала што си ме упознала са јагодама и твојим патећим стенама! Наталие, тако си слатка и волела сам да чујем за твоју породицу. Кладим се да ниједан други учесник није дао масажу! Федерико сте паметни и напорни младић са светлом будућношћу! Елена, хвала на љубазности и одличном путовању у Венецију. Стефано, ваша енергија, страст, визија и велико срце су заразни и привуку људе за вас и за ЦИБО! Одабрао сам двонедељни курс на ЦИБО-у након што сам видио школу на Мовеабле Феаст, цоокинг схов на ПБС-у. Тако сам срећан што сам искористио шансу и потписао се за продужени курс студија. Упознао сам људе из целог света. Људи из Канаде, Аустралије, Бразила, Тајвана, Велике Британије, Венецуеле и других делова САД. Сви смо уживали у нашем времену заједно - захваљујући вођењу и гостопримству наших наставника, Луције и Алессандре. Научио сам како ручно рађати тестенине! Већ годинама сам кувар за кућу и никада не бих могао да савладам уметност стварања тјестенина, али сада могу! Такође могу да направим најкуснији болоњесе сос који сте икада пробали. Упутство на ЦИБО-у је изузетно. Не само да научите технике, већ и научите о историји кувања и кувања у Болоњезу у свим деловима Италије. Као Американац, навикла сам на америчку италијанску кухињу и то је одлична храна. Међутим, толико сам сазнао о традицији кувања која су јединствено италијанска, а регионалне разлике засноване на томе што наравно расте у различитим областима. Мој боравак је укључивао стан који је био буквално три минута од школе и врло централно лоциран! Предлажем да останем у јуну и августу, јер се одржава годишњи филмски фестивал који се одржава у Болоњи и сваке вечери сам видео филмове на отвореном на Плаза Маггиоре! Моји дани у ЦИБО-у су почели са маццхиато (еспрессо) са Луцијом у кафеу преко ЦИБО-а и разговарали смо о ономе што желим да кувам и многе друге ствари. Затим смо кренули на отворено тржиште да бисмо одабрали наше састојке за тај дан. Сви рецепти су засновани на ономе што је било у сезони тако да је све било сасвим окусно! Изабрали смо патлиџ, тиквице, цикорија, боровнице, брескве итд. Затим смо се преселили на тржиште рибњака за свеже шкољке, дагње (најкусније које сам икада пробао), каламаре, сардине, инчуне и сл. наша последња станица на тржишту меса и одаберите моје омиљене гвинејске птице, зеч или фино резање свињског филета. Купили смо и наш пршут, мортадела, и наравно краљ сирева, Пармагианно - Реггиано, спајалице у Болоњи. Затим смо се вратили у школу и започели нашу припрему. Научио сам како да разбијем зечева и гвинејске птице. Кости имају све ароме и користе се како би направили невероватан сос за месо. Такође сам научио како направити козичку од шкампа са главама и шкољкама од шкампа, који је кориштен као сос, за наше тестенине са дагњама, шкољкама, шкампима и каламари, односно за умирање! Већ укључујем многе технике које сам научио на ЦИБО-у у кувању код куће. Такође сам питао свог месара за узимање панцете / свињског стомака, тако да га имам за болоњске рагу. Пријатељства која сам направила у школи били су огромни део искуства. Пошто сам био "двонедељни", постао сам асистент и био сам у могућности да помогнем другима са рецептима које сам већ научио и пружио ми прилику да учврстим своје учење и проведем вријеме са другим учесницима. Такође сам уживао у облику вина који смо сви уживали током наших часова! Поред мојих часова у ЦИБО-у, мој пакет укључује излете на терену! Отпутовао сам у Модену и обишао обилазак и обилазак хране у фабрици Пармаггиано Реггиано и сазнао и пратио читав процес сира, и наравно да пробам сир. Такође сам обишао фабрику пршута и сазнао сам за тај процес и друге резове који су такође направљени из задње ноге свиње. Завршили смо ту обилазак с ружичастим ручком у кући у земљи с чудесним погледом на Модену. Дом је био диван, а храна је била укусна. Такође сам имала дневну турнеју на прелепом имању МариАнгеле да сазнам о балзамичном сирћету и дугогодишњој традицији балсамичког сирћета породицама у Модени. Кували смо у прелепој кухињи МариАнгеле и уживали у лијепом оброку ал фреска на њеној мирној башти. На крају, имао сам довољно среће да имам персонализовану туру са Стефаном и Елена, његовом вереницом, у Венецију! Возили смо се у Венецију и имао сам диван ручак са најбољим пријатељем Стефаном, Марцом и његовим учитељицом кухања у Венецији, Цхиарра у Траторрији Алла Мадонна, установа у Венецији, са најбољим морским плодовима и просецком који сте икада пробали! Морам рећи да је ово најбољи "одмор за кување" коју сам икад узела. Чуо сам да Стефано ради на неким новим "Фоодие-овим путовањима". Молим вас, јавите ми чим их планирате, јер сам сигуран да бих волео да се вратим и научим више о храни, култури и традицији Италије! Са много љубави, Ћао, ИветтеViše

Datum aktivnosti: jun 2018.
Komentar je napisan: 14. jul 2018.

У јуну сам у ЦИБО-у радио тродневни курс, предвођен Луцијом (ујутру) и Алессандра (поподне). Као и код већине људи који похађају ову класу, ја сам само кувар, али сам желео да сазнам више о техникама и проширим своје знање о храни. Овај курс је учинио...све то и више! Луциа и Алессандра су били изузетно корисни у учењу о италијанској кухињи. Иако су на крају дали књигу са рецептима, никад се ниси ослањали на рецепте док смо кували; пре свега, Луциа и Алессандра су објаснили шта треба да траже, како да знају колико од сваког састојка да додају, и како да знају када је нешто завршило кување. Радила сам пола дана и дању - дуго вријеме кувања док сам путовала, али нисам учила скоро толико у онима које сам урадио у ЦИБО-у. Једна од ствари о којима сам се питала прије него што се пријавите за то је величина класе, па ево како то функционише (надам се да је ово корисно): Величина класе се заснива на томе колико се људи пријављује за било који дан (са више наставника ако величина класе постане велика). У првих два дана имала сам два друга студента у својој класи (са Луцијом и Алессандром свако учећи пола дана у то време), а трећи дан био сам са Алессандром. Нарочито у последњем дану када сам био сам, Алессандра је заиста ишла изнад и изнутра у учењу мене и одговарајући на моја многа питања. Укратко, ја бих препоручио овој класи свакоме ко жели да сазна више о италијанском кухању. Ако желите само укус и забаву да радите док сте на одмору, пола дана или једнодневне класе би вам пружили одличан и забаван увод. За оне који су заинтересовани да науче више техника и покривају већу разноврсност хране, ја бих препоручио да идете два или три дана (или више!). Користио сам толико тога што сам сазнао од повратка код куће прошлог мјесеца или тако и направио неколико рецепата које сам научио на ЦИБО-у (пуно на задовољство мојих пријатеља и породице!). Алессандра и Луциа - хвала вам пуно!Više

Datum aktivnosti: jun 2018.
Komentar je napisan: 14. jul 2018. sa mobilne aplikacije

Резервисали смо јутарњу класу са тржишном турнејом и имали најлепше време са нашим учитељем Алесандром. У могућности смо да научимо како да кувамо толико различитих врста јела која укључују цвеће тестенина, пилетина, свињетине и тиквица. Класа је била мала и интимна, а ми смо уживали...у шетању тржишта у одабир састојака са којима смо желели да радимо. Таглиателле Рагу бологнесе које смо направили мора да буде најквалитетнија паста коју сам икада имао! Хвала вам Алессандра што сте нам дијелили ваше прекрасно знање и упознали наше време у Болоњи.Više

Datum aktivnosti: jul 2018.
Komentar je napisan: 10. jul 2018.

Провели смо три цела дана са ЦИБО тимом. Стефано, Луција и Алекс су били фантасти! Били смо група од пет људи која воле да кува и научили смо пуно! Оно што смо волели је чињеница да није било фиксних рецепата, донели смо одлуке на основу...онога што је било доступно на тржишту и које технике смо желели да научимо. Из класичног рагова Бологнесеа, до дубоког роњења на тјестенине како би деблокирао зеца!Više

Datum aktivnosti: jul 2018.
Komentar je napisan: 9. jul 2018. sa mobilne aplikacije

Радили смо пола дана са кухарицом Стефано, где смо направили болоњезни сос, месне лопте, тортолоније и таглиателле. Било је инструктивно и заиста пријатно. Стефано је био сјајан учитељ и сигурно ћемо се вратити да сазнамо више! Препоручује.

Datum aktivnosti: jul 2018.
Komentar je napisan: 3. jul 2018.

У Болоњи су понуђене бројне кухиње; Узео сам прилику и резервисао поподневну класу (пуњене тестенине) са ЦИБО-ом, надајући се најбољем. Нисам могао бити сретнији са том одлуком. Мој инструктор (Федерицо) био је ентузијастичан, љубазан и познат, са великим смислом за хумор. Научио сам да припремим...апсолутно све што се надам и оставио сам уверен да ћу моћи да припремим ова јела код куће. Комунална и пријатељска атмосфера између различитих инструктора и ученика била је посебно лепа да се види. ЦИБО класа је била апсолутно вредна трошкова и једва чекам да се у будућност вратим у Болоњу да бих преузео додатне класе овде.Više

Datum aktivnosti: jun 2018.
Komentar je napisan: 2. jul 2018.

Цибо ??????? Цибо ?????????????????????????????????? пизза ??? ????????????????????????????????????????? Као италијански љубимац хране, тражио сам озбиљну куваре у Италији. На срећу, нашао сам Цибо и провео сам 5 дана. У класу су покривена јела која желим да научим, као што су свјеже тјестенине, болоњесе сос, рижото и...пица. Посебно захваљујем што нас је Цибо договорио да посјетимо мокро тржиште за куповину састојака у сезони, а посуђе које смо направили од тога било је невероватно. Стварно препоручујем онима који желе озбиљну класу за италијанску храну.Više

Datum aktivnosti: jun 2018.
Komentar je napisan: 30. jun 2018.

Имао сам привилегију да проведем три дана у ЦИБО-у. Квалитет наставе ме је нарочито импресионирао. Алессандра и Луциа праве искрену страст за кување, и деле своје знање и вријеме са великодушношћу. Они стварају охрабрујуће и забавно окружење за ученике свих нивоа вјештина. Отишао сам не...само са проширеним репертором посуђа, већ и са већим разумевањем како припремити храну на начин који ће донијети максимално уживање. Радујем се вјежбању онога што су ми учили. Хвала Теам ЦИБО за инспиративно искуство!Više

Datum aktivnosti: jun 2018.
Komentar je napisan: 25. jun 2018. sa mobilne aplikacije

Ово је све што смо се надали да ће бити. Како направити залиху, рагу, тјестенину и јагњетину са једним поврћем. Волео сам то када је на тржишту, Александра (сигурна сам да сам то погрешно написала) питала које састојке волим да једемо и купујемо у складу...с тим и развијемо мени око тога. Такође, и најимпресивнији од свих, сместио је нашег целиаког учесника и скупљао све глутен бесплатно за целу групу, осим тиглателела наравно. За ту особу направили смо њоке са ГФ брашном поред таглиателлеа. Било је невероватно! ! ! Пуно вам хвала на чаробном дану.Više

Datum aktivnosti: jun 2018.
Prikaži još komentara
U blizini
Hoteli u bliziniPogledajte 103 hotela u blizini
San Giorgio Hotel
180 komentara
Na udaljenosti od 0,07 km
Holiday Hotel
611 komentara
Na udaljenosti od 0,13 km
Paradise Hotel
822 komentara
Na udaljenosti od 0,14 km
Zanhotel Regina
383 komentara
Na udaljenosti od 0,15 km
Restorani u bliziniPogledajte 2.093 restorana u blizini
Fabrik"
125 komentara
Na udaljenosti od 0,06 km
Trattoria La Montanara
1.105 komentara
Na udaljenosti od 0,04 km
Ristorante Trattoria Oberdan da Mario
1.631 komentar
Na udaljenosti od 0,1 km
Trattoria Dal Biassanot
2.553 komentara
Na udaljenosti od 0,09 km
Atrakcije u bliziniPogledate 601 atrakciju u blizini
Via dell'Indipendenza
852 komentara
Na udaljenosti od 0,17 km
Finestrella di Via Piella
597 komentara
Na udaljenosti od 0,12 km
La Piccola Venezia
490 komentara
Na udaljenosti od 0,13 km
Chiesa di San Martino
71 komentar
Na udaljenosti od 0,21 km
Brzo saznajte odgovore od osoblja i prethodnih posetilaca objekta CIBO Culinary Institute of Bologna.
Napomena: Pitanje će biti postavljeno kao javno na stranici Pitanja i odgovori.
Pošalji
Smernice za postove