Uzeli smo četiri sobe u Hotelu Gritti Palace u Veneciji za nekoliko noći pre nego što smo krenuli na krstarenje. Tokom tog zadivljujućeg krstarenja, naša porodica je želela da se vrati u Gritti Palace pošto su nam tamo priredili osećaj kao da smo u jedinstvenom i ekskluzivnom hotelu, kao da je to naš italijanski dom. Svi su bili izuzetno predusretljivi i pozdravili nas svaki put kad smo išli po hotelu. Od recepcionera, do domara do upravnika restorana – svi su učinili da se osećamo važni – da smo jedini gosti u hotelu. Čak i kad je potpuno rasprodat, hotel se oseća tiho i veoma lično. Ima nekoliko soba koje gledaju na kanal ali najverovatnije ćete biti u sobi koja gleda na trg. Ne propustite da doručkujete u njihovom restoranu i sedite na terasi. To vam je kao da doručkujete ukusne evropske poslastice na gondoli. Čak su nam besplatno dali dodatnu sobu za baku da ima više prostora. Da, besplatna soba u jednom od najboljih evropskih hotela da bi ona imala više prostora. Kao dugogodišnji član Starwood kluba, posećujem više od 50 hotela godišnje, ali ovo je nešto što nikada nismo iskusili. Hvala vam, Hotelu Gritti Palace što se učinili naš boravak u Veniciji zaista posebnim.…
Када смо супруг и ја били у раним 20-има, путовали смо у тронедељно путовање кроз Италију, а закључили смо у Венецији. Синоћ када смо били тамо отишли смо на Гритти'с Цлуб дел Доге на вечеру и апсолутно се заљубили у магију хотела. У то време нисам могао ни сањати да ћу одсести у тако лепом хотелу, али скоро деценију касније, овог јануара, одлучили смо да се тај сан оствари, проводећи четири ноћи на Гриттију за рођендан мог мужа. Наравно, током боравка код цијењеног Гритти-ја имамо врло велика очекивања, али ја радо кажем да су сва наша очекивања у потпуности премашена. Било је још невероватније него што смо се могли надати! Особље Гритти је невероватно. Љубазни, професионални и тако промишљени. То је заиста тип великог хотела о коме се сања када дође у Европу. Локација је савршена. Близу и згодно за све што бисте можда желели да посетите у Венецији, а опет довољно удаљени од гомиле Сан Марка. Собе су запањујуће и савршено дизајниране. Купатила су била невероватна, мермерна и врхунске елеганције, а осећали смо се као да спавамо у кутији венецијанског драгуља. Хотел је заиста попут боравка у музеју. Испуњена је непроцењивом уметношћу и антиквитетима и заиста на најчаробнији начин приказује сјај и декаденцију Венеције. Свакодневни доручак био је најважнија точка нашег боравка. Бифе је био прекрасан и најбољег квалитета, са невероватним а ла царте предметима у којима смо свакодневно уживали. Заправо смо имали довољно среће да имамо непрестано сунчање, што је значило да је тераса Луаве Рива отворена. Седели смо уз Гранд канал и пили више Беллиниса него што смо могли рачунати - било је тако романтично! Синоћ смо поново ручали у Цлуб дел Доге-у што је, обично, невероватно. Гритти, волимо те и једва чекамо да се вратимо!…
о Боже . . . . . . где почети. . . . с улице је врло неописан и лако бисте могли проћи поред ње, међутим из воде се види „обуздана атракција“. Нажалост нисмо остајали овде, али хтео сам да погледам да ли је хипенија тачна. Није ноувеау рицх то је права елеганција која се огледа и у пријатном гостопримству особља. Веома смо се опуштено појели на тераси. Можда је то само једна ноћ, али ако се буџет расте онда не бих оклевао да га потрошим у овом прелепом хотелу. . . . . .
Све што сте чули и прочитали још увек је тачно о овој великој старој палачи. Стропови су високи, собе су јединствене, купаонице су свугдје мермером, удобности укусне, а кревети ох тако удобни. Морате покушати да ручате на спољној тераси, гледате водени саобраћај и пијте Беллини при заласку сунца. . . НИКАДА га нећете заборавити!
Никада се не размажујем екстравагантним јелима или пићима, већ сам одувек желео да посетим Палату Гритти. Требало ми је док нисам навршио 60 година ове недеље. Наручио сам Цезар салату са пилетином. Мора да је то најслабији блистави цезар који сам икада имао. Куцкана пилетина. Такође сам истакао кратку сиву косу коју сам пронашао у њој. Конобар није реаговао. Комад са жилицом и црвеном веном у њему. Гордон Рамсаи би се добро уклопио. Основни крутони, сува сланина, густи дресинг. 2 инћуна. Кришке пармезана са стране. Тражио сам да се то пренови. Да се вратио без пармезана, без додатног пилетине само уклоњен лош комад. За то су ми наплатили пуних 27 евра. конобар се извинио, али није понудио умањење рачуна. Да ли би му тај кувар послужио такву салату. Један од најскупљих хотела на свету. Веома слабо и велико разочарање због моје веома ретке посластице. Остаће у скромнијим установама у будућности.…
Da li ste vlasnik ovog objekta ili upravljate njime? Besplatno osigurajte pravo na profil da biste odgovarali na komentare, ažurirali profil i još mnogo toga.
Osigurajte pravo na profil