Detalji o restoranu
Opcije za ručavanje: doručak, otvoreno noću, dostava na kućnu adresu, rezervacije
Opis: Dobrodošli u najbolju kafanu u Jugoistočnoj Evropi! U kafani „Šešir moj“ susreću se duh Skadarlije, ritam Beograda, ukusi Srbije i gosti iz celog sveta. Kada šetate Skadarlijom, gde god da sednete da nešto popijete i pojedete – nećete pogrešiti, jer atmosfera je preko dana opuštena a uveče vesela, gosti su raspoloženi, osoblje je prijatno, a ambijent fantastičan. Ima za svakoga po nešto, od barova idealnih za kratku pauzu do odličnih noćnih klubova, a ako tražite autentičnu srpsku kafanu, onda ste definitivno na pravom mestu. Međutim, koju kafanu odabrati? Razlike su u nijansama – ali najbolju uslugu, hranu, muziku i atmosferu pronaći ćete u kafani „Šešir moj“. Onog trenutka kada pređete naš prag ući ćete u jedan svet koji je danas sve manji ali i dalje postoji na nekim skrivenim mestima, kao što je „Šešir moj“. Naša jedina želja jeste da očuvamo tradicionalni nivo usluge i ponudu koja je proslavila skadarlijske kafane tokom proteklih 150 godina, što nije nimalo lako i zato su svaki dan i svaka noć koja je ispunjena zadovoljnim gostima jedna mala pobeda za nas. Ugostitelji često zaboravljaju, ili ih jednostavno niko nije naučio šta znači nekoga ugostiti, da je tu reč o ličnoj interakciji i staranju da gost provede što prijatnije vreme, da to nije samo poslovni odnos pružanja usluge za određenu cenu. Danas su sve stare kafane Beograda zatvorene ili su više nisu ono što su bile, jer tradicionalni kvalitet usluge nije lako obezbediti, ali „Šešir moj“ je i dalje kafana čiji su kuvari licencirani za nacionalnu kuhinju, čiji se konobari ne menjaju, čiji su muzičari profesionalci na stalnom angažmanu, i u kojoj sve sprema sveže.Kafana „Šešir moj“ je danas najposećenija na Skadarliji, što svedoči o kvalitetu naše ponude i ugledu koji uživamo među gurmanima i boemima. Turistički vodiči takođe biraju našu kafanu kao ključnu destinaciju za grupe gostiju iz inostranstva, a poslednjih godina sve je više stranaca koji dolaze bez lokalne pratnje, jer su im prijatelji preporučili našu kafanu, što nam čini posebnu čast. Grupama većim od šest osoba preporučujemo da rezervišu sto, a rezervacije su posebno poželjne za dolazak u večernjim časovima, kao i vikendom. Iako se sala na spratu može zakupiti, a može se rezervisati i nekoliko stolova u donjem delu restorana, naša kafana ne omogućava potpuni zakup za privatne proslave, jer ne želimo da dovedemo stalne goste u situaciju da ne mogu da sednu u svoju omiljenu kafanu i uvek se trudimo da pronađemo mesto za svakoga ko uđe. Kako bismo gostima priredili autentični skadarlijski ambijent očuvali samo klasični način opremanja restorana, bez nameštaja i ukrasa koji nisu tipični za beogradske kafane 20. veka. Skupi materijali i moderan dizajn više oduzimaju nego što doprinose atmosferi i zato se veoma trudimo da očuvamo tradicionalni ambijent, uvek imajući funkcionalmnost i udobnost na umu. Za dobar restoran potrebna su četiri sastojka: prijatan ambijent, širok asortiman, kvalitetna hrana i porcije koje su obilne, a restoran „Šešir moj“ nastoji da u ove četiri kategorije bude lider u Beogradu, u šta ćete se i sami uverite kada nas sledeći put posetite.