Primetili smo da koristite nepodržani pregledač. Veb-sajt Tripadvisor se možda neće prikazivati ispravno.Podržavamo sledeće pregledače:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“Uzas!”
Komentar o hotelu Graficar Restaurant

Graficar Restaurant
Rangiran na 378. mestu od 1.806 Restorani u Beogradu
Detalji o restoranu
Komentar je napisan: 8. mart 2021.

Malo je reci da vam od srca preporucujem da ovaj restoran zaobidjete. Narucili smo telecu corbu a dobili corbu bez teletine sa malo sargarepe APSOLUTNO neslanu. Voda i brasno.
Pasta sa tartufima bezukusna ,rizoto sa biftekom presladak da ne moze da se jede. Jedino je salata rukola bila okej i krempita. Mada kad sumiram s'obzirom na cenu nista nije okej.Cene su visoke i nije mi jasno zasto. Da su makar cene nize ovo bi razumela! Isla sam i pre 2 godine situacija je bila slicna,mislila sam da su se malo promenili! Ovaj restoran nikad vise definitivno. Za mnogo manje para mozete da jedete savrseno u Beogradu.

Datum posete: mart 2021.
Hvala korisniku MILICA_MILICA_123448
Ovaj komentar je subjektivno mišljenje TripAdvisor člana, a ne kompanije TripAdvisor LLC.
Napišite komentarKomentari (80)
Ocena putnika
Tip putnika
Doba godine
Jezik
  • Još jezika

15 od 80 komentara

Komentar je napisan: 26. maj 2020.

Nakon dve godine, imajući dobro pređašnje iskustvo, ponovo sam povodom prazničnog dana za mene i moju porodicu, odabrala restoran Grafičar želeći uslugu i ambijent iznad prosečnih restorana, obzirom da se ovaj restoran visoko rangira u ocenama beogradske metropole po usluzi i ambijentu.
Uprkos razočarenju, navešću sve one stavke koje bi restoran ovakvog renomea morao da poseduje a u cilju dobrobitne kritike ali i napomene onima koji odlaze u odabrane restorane, planski, po tradiciji, ili pak na osnovu kritika i ocena posetilaca.
Pri ulasku, osoblje ne preuzima od dama jakne niti pita da li h želimo odložiti ili da ostanu kraj nas.
Nakon sedanja za sto, niko od konobra ne uočava ogromna buket cveća koji zauzima pola stola, ne bili se postarao da isti ne uvene, ne ometa pretpostavljeni obed ali ostane tu da upotpuni atmosferu. Ustajem do šanka i molim da mi neko obezbedi posudu sa vodom te se sa istom punom vode i cvećem vraćam sama za sto.
Meni. Ne poklapa se sa onim koji sam istog jutra pregledala online.
-"Ne apdejtujete sajt?"-
- "Ne znam, verovatno nisu stigli..."
Pomoć oko izbora i opisa jela u pokušaju da prizovemo u sećanju ono što smo ranije slatko pojeli, je beskorisna jer konobar nije baš naročito "komunikativan" iliti predusretljiv te nam ne može saopštiti ništa više osim onoga što već piše u meniju.
Piće. Dve dame naručuju špricer, te im se pridružujem u pijenju vina i naručujem kvalitetno vino iz vinske karte i kiselu vodu, koje je konobar već u brzini pomešao sa kiselom i svima dozirao po svom nahodjenju.
Hrana. Zaista razočaravajuće. Ako bi još dodatno poredili cene i ono što dobijete u jednom od "prosečnih " popularnih beogradskih restorana poput Durmitora, Radničkog, Bele Reke i sl., razočarenje je još veće. Izbor od različitih 5 jela sa menija, je prizor koji već u startu ne šarmira izgledom i ukusom.
Grilovana ćuretina sa povrćem podrazumeva tri poveća gotovo debela šnita ćuretine nabacane jednog preko drugog, a ispod se nazire jedan kolut patlidžana i paprike. U svakom restoranu daleko nižeg renomea, konobar bi upozorio saku damu o veličini prilikom izbora porcije čak i ako ne postoji mogiućnost naručivanja pola iste. Teleći kotlet sa pireom od gorngonzole je bio kao slabo pečen biftek, krvav i poluživ. U pireu su se nazirali mrvice gorgonzole.
Ostali uobičajeni kiosk standard meji na tanjirima ne bih komentarisala.
Glavnom jelu je prethodio tatar biftek kao predjelo. Nemam naročito iskustvo oko procene istog,ali na onim mestima na kojima sam ga jela, uvek je bio serviran uz dodatne začine koji se doziraju po ukusu, i tost u nekoliko navrata koji bi se služio iznova vruć kada i ako se postojeći ohladi ili ga nestane. Ovog puta, naš konobar je već odneo ne pitavši ni da li smo završili, jer je pristizalo glavno jelo. I tako svaki put još dok nismo sažvakali poslednji zalogaj.
Hleb je u korpici bio divan na izled, ali mi brzo skrenuše pažnju da ne probam jer je prilično tvrd.
Zamolih na kraju mladjeg kolegu konobara da unesu tortu koju smo mi doneli. Nemajući poverenje u konobare sa malo šale naglasih da je iznesu - bez kutije. Nakon par minuta drugi stariji, te valjda i iskusniji kolega, ulazi u salu sa rodjendanskom tortom sa sve kutijom, viljuškom i kašikom i tanjirićima za sitne kolače ili slično jer parče torte na iste nije moglo da stane. Zamolih za odovarajući pribor za tortu i prihvatih ponudjenu pomoć za sečenje. Zamolih i za veće tanjire.

I nekako na kraju, počašćeni pićem od strane kuće, malo povodom rodjendana a verujem i usled svesnosti slabe usluge, završismo ovo praznično popodne. Izostala su pitanja konabara " Da li vam je bilo ugodno, da li je bilo ukusno?" Više nisam sigurna da li ta pitanja više nisu deo učene uslužne delatnosti ili su bila izlišna?
Odlazimo sa lepim sećanjem zbog lepog povoda, ali upitnih pogleda šta se ovim restroranom desilo u medjuvremenu i sigurni da ćemo možda još jednom doći samo na kafu da iskoristimu jednino preostalo - romantičnu hladovinu letnje bašte Grafičara.

Datum posete: maj 2020.
    • Cena/kvalitet
    • Usluga
    • Hrana
Hvala korisniku Curiosity111392
Ovaj komentar je subjektivno mišljenje TripAdvisor člana, a ne kompanije TripAdvisor LLC.
Komentar je napisan: 7. mart 2019. sa mobilne aplikacije

Dva tradicionalna jela preporucujem, cevapi i leskovacki ustipci. Odlican izbor slatkisa. Moja preporuka orasnice obavezno. Usluga korektna. Super parking. Restoran sa tradicijom. Svaka preporuka.

Datum posete: mart 2019.
Hvala korisniku 510draganc
Ovaj komentar je subjektivno mišljenje TripAdvisor člana, a ne kompanije TripAdvisor LLC.
Komentar je napisan: 12. decembar 2018.

Odvajkada ovaj restoran ima jednu od najlepših bašta u Beogradu.
Moderno sređen, po popunjenosti je dostigao sjaj nekadašnjeg "Prokupca", ali kvalitet hrane niti šarm nije.
Usluga je odlična, ambijent je prijatan i zimi zagušljiv, hrana prosečna.
Bilo da je reč o vazda suvoj teletini ispod sača, običnom predjelu ili neubedljivom roštilju.
Hleb i poslastice ne bi trebalo da budu najjači aduti restorana.
Takođe, struktura gostiju je krajnje "specifična".

Datum posete: april 2018.
    • Cena/kvalitet
    • Usluga
    • Hrana
Hvala korisniku Refile
Ovaj komentar je subjektivno mišljenje TripAdvisor člana, a ne kompanije TripAdvisor LLC.
Komentar je napisan: 18. avgust 2018. sa mobilne aplikacije

Restoran Grafičar ima baš dugu tradiciju restorana sa nacionalnom kuhinjom, mada su počeli da spremaju i internacionalna jela.
Nalazi se na Senjaku, ima svoj parking na kome i pored brojne posete ima dovoljno mesta.
Ima lepu i veliku baštu sa ponekim nacionalnim srpskim detaljima. Bašta je većim delom u hladovini i u njoj vam je prijatno čak ako je napolju i 33 stepena.
Standardno predjelo koje kod njih dobijete je ukusno i u njemu dobijete kvalitetnu pršutu, mladi i stari sir uz kuglu kajmaka, korektan ajvar i rukolu, čeri paradajz i masline.
Roštiljsko meso ima korektan ukus i sočnost, mada su im ćevapi i pljeskavice loše pripremljene. Pomfrit im je dobar i sličan je onom koji se sprema u Meku.
Domaći sladoled od vanile je za preporuku, a korektan im je i čiz kejk.
Cene su im jače, valjda zbog duge tradicije, lokacije i velike posete, a sigurno ne zbog preukusne hrane koja zaslužuje da je toliko platite.
Što se konobara tiče oni su ljubazni i trude se da budu na usluzi, ali su malo neorganizovani.

Datum posete: avgust 2018.
1  Hvala korisniku majatdm
Ovaj komentar je subjektivno mišljenje TripAdvisor člana, a ne kompanije TripAdvisor LLC.

Putnici koji su gledali informacije o mestu Graficar Restaurant gledali su i

 

Graficar Restaurant – bili ste tamo? Ispričajte nam utiske!

Napišite komentar Dodaj fotografije

Vlasnici: Koja je vaša strana priče?

Da li ste vlasnik ovog objekta ili upravljate njime? Besplatno osigurajte pravo na profil da biste odgovarali na komentare, ažurirali profil i još mnogo toga.

Osigurajte pravo na profil